Albron Court

Location: Central, Hong Kong

Area: 1367 sq. ft.

This project is for a family with a newborn, and after knowing their needs and wants, we suggested splitting the flat into two regions, a baby side and an adult region. We divided the two zones with two pivot doors that allow seamless linkage between the two areas when opened, while both doors closed can act as a feature wall since the doors are custom-made with engineered wood panels.

The family unit is set up to give a homey and comfortable vibe with lots of Japanese details and elements, including a tea ceremony area, Japanese wood Naguri, diatomaceous earth, and Seigaiha – the famous Japanese wave patterns. To bring all the elements together with a modern touch, we also installed lighting from acclaimed designer Lee Broom and renowned lighting brand Anglepoise.